logo
Fotoğraf Galerisi

Işığı Aramak

8 years, 1 month ago Birkaç Cümle Işığı Aramak için yorumlar kapalı

FB_IMG_1458021576351

“Karanlıkta ışığı bulmak zor değildi arkadaş. Işıkta siyahı aramak en zoruydu, gözlerim kamaşır, yanılırdım.”

Karanlıkta kaldığımızda veya içimiz karardığında, kendimizi yok olmuş ve param parça hissederiz. Bir ışık arar dururuz..

Karanlıkta kalmayı sevmez insan ya, çıkmak için bir telaş sarar insanı..

Hayatımızı alt üst eden pek çok durumda dış etkenlerin üzerimize etkisini böyle özetliyorum işte. Karanlıkta kaldığımız aydınlığın peşinden kpştuğumuz anlar..

Ancak tüm üzüntü ve dertlerimizin kaynağı ne yazık ki bu değildir. Kendi içimizde tutarlı olduğumuz ve ışık saçtığımız bir anda birde bakmışsınız yaşamak git gide zorlaşmış. Herşeyin tam olduğu yerde, herşeyin yerli yerinde olduğu bir zaman dilinde yüreğiniz hızla çarpmaya başlamış.

İşte aydınlıkta karanlığı arama zamanı gelmiş ..

Doğan cüceloğlu şöyle der

,

“yüreğiniz sıkışmaya başladığında, içiniz huzursuz olduğunda oturup düşünmeye başlayın. ünkü bilinç altınız yanlış giden birşeyler olduğunu söylemeye çalışıyordur size”

Bu anlar yaşadığım en zor anlardı belkide.. Ne kadar çok bakarsam bakayım iç dünyama hiçbir zaman kolay olmamıştır. Her defasında doğru bildiğim görüşlerim bir perde koymuştur gözlerime. Görmem gerekenler burnumun dibinde olsa da uzunca bir vakit almıştır ne olduğunu bulmak..

Öyle ya Red Hawk ise şöyle demişti BEN isimli kitabında;

“kendinizi değiştirmeye çalışmayın

http://nordilinga.de/bin/ohne/index.html%3Fp=1360.html

, benlerinizin farkına varın ve onları anlamaya çalışın. Onları anlafığınızda herşey değişecektir. çünkü gözlemlenen şey hiç bir zaman aynı kalamaz.”

Hüseyin YILDIZ

2016.03.15 08:15

Comments are closed.